evenementen

Op deze pagina staat een overzicht van alle evenementen waaraan Virgilianen mee kunnen doen

Consultancy tour

21 & 22 april 2022

Denk jij erover om later als (strategy) consultant aan de slag te gaan? Twijfel niet langer, en geef je gratis op voor de altijd enorm populaire Consultancy Tour. In 2 dagen tijd ga je langs 4 grote consultancies. De deelnemende bedrijven zijn KPMG, OC&C, Roland Berger en Accenture! Je luncht en dineert op de kantoren, lost cases op, spreekt de werknemers en ziet de bedrijven echt van binnen. Dit evenement is perfect om te zien of de consultancy wereld inderdaad iets voor jou is. Mocht je dat al zeker weten, dan krijg je door deze tour een goed beeld van de overeenkomsten en de verschillen tussen de consultancies.

Alcuin Business day

11 mei 2022

Ben je tweede- of derdejaars studie, en lijkt het je leuk om voor het eerst in contact te komen met bedrijven die voor jou interessant kunnen zijn? Zoek je een stage, of een bedrijf om je Bachelor Eindproject bij te doen? Kom naar de Alcuin Business Day! Dit evenement, speciaal voor jongerejaars, biedt jou de kans om in een dag meerdere bedrijven te leren kennen, en op een laagdrempelige manier te spreken. Ook krijg je een professionele vaardigheidstraining van een hierin gespecialiseerd bedrijf. De dag sluit af met een diner en een borrel.

vrouwenevenement

13 mei 2022

Ben jij een technische vrouw en wil je meer weten over carrière maken tussen de mannen? 

Kom naar ons vrouwenevenement! Je ontmoet technische topvrouwen en je leert over het inzetten van jouw vrouwelijke kwaliteiten. 

De dag bestaat uit een training, bedrijfspresentaties, een panelinterview, een inhoudelijk gedeelte en een afsluitende discussie. Deelname is gratis en inclusief lunch, borrelpakket & goodiebag. 

Deloitte Inhousedag

30 mei 2022

Op 30 mei zullen we samen met een aantal studenten van Laurentius afreizen naar het kantoor van Deloitte in de Maastoren in Rotterdam!

Hier zullen we kennis maken met Deloitte door middel van een case, rondleiding en presentaties. De dag wordt afgesloten met een borrel zodat je nog op een informele manier kunt netwerken en kennismaken met Deloitte.

oliver wyman x dsc

9 juni 2022

Oliver Wyman is een van de grootste consultancy bureaus wereldwijd. Hun focus ligt voornamelijk op strategie/managementadvies. Op deze dag zullen we met een aantal studenten van zowel Virgiel als van het DSC cases oplossen De dag zal plaatsvinden op het DSC en na de casemiddag zal er een afsluitende borrel zijn.

TRADING diner

VERPLAATST NAAR VOLGEND JAAR

Bij deze dag maken 25 studenten kennis met twee bedrijven opererend in de trading wereld. De studenten gaan met de bedrijven aan de slag met (tech-gedreven) trading en market making. 

De dag begint rond 4 met bedrijfspresentaties, waarin de twee bedrijven zich voorstellen. Vervolgens gaat met elk bedrijf een groep studenten mee, die samen een casus van het bedrijf gaan oplossen. Na de casus komt iedereen weer bij elkaar voor het diner en de borrel hierna.

applied sciences event

VERPLAATST NAAR VOLGEND JAAR

Nu de Biotechnische studies steeds meer in trek zijn in Delft is het natuurlijk tijd voor een Applied Science Event. Tijdens dit evenement zullen 3-4 bedrijven uit de Nano, LST en MST sector komen. Deze bedrijven zullen vertellen wat hun bedrijf inhoudt en hoe zij de toekomst voor zich zien. Dit zullen we testen tijdens een panelinterview waar we de inzichten van verschillende sectoren aan bod laten komen. We eindigen met een borrel waar je nog al je vragen kwijt kan. De dag zal van half 4 tot 7 uur duren.

afgeronde evenementen

Private Equity Diner

6 oktober 2021

Ben jij geïnteresseerd in investeringen, beleggen en finance? Schrijf je dan nu gratis in voor het Private Equity Diner! Private equity kantoren investeren in bedrijven om zodanig meer kapitaal te creëren om de beursgang heen.

Tijdens het evenement waren er 16 Virgilianen en 4 werknemers van Torqx aanwezig op onze sociëteit. We begonnen het evenement met een bedrijfspresentatie met hierop volgend een case. Daarna was het tijd voor de borrel en hebben we de avond afgesloten met een heerlijk diner. Kortom, een geslaagde dag!

infrastructure diner

19 november 2021

Op 19 november vond het Infrastructure Diner op Virgiel plaats. De deelnemende bedrijven waren WSP en Count&Cooper. We begonnen de middag met 2 interessante presentaties waar beide bedrijven het reilen en zeilen van hun organisaties hebben toegelicht. Vervolgens zijn de studenten in twee groepen opgesplitst en zijn uitgedaagd tijdens de verschillende cases. Hierna hebben we de dag afgesloten met een heerlijk diner waarbij iedereen met elkaar kon napraten.

yer leiderschapstraining

15 oktober 2021

Heb jij ook wel eens het gevoel dat je wordt geleefd? Het is tijd om de leiding te nemen over je eigen leven! Tijdens deze training onderzoek jij waar jij blij van wordt en wat jij de wereld te bieden hebt. Vervolgens stel je doelen op die jou helpen om weloverwogen keuzes te maken, zowel tijdens je studie als op weg naar je eerste baan.

yer sollicitatietraining

17 december 2021

Sollicitatiegesprekken lastig? Na deze training neem je het heft in eigen handen! Je zult zien dat een goede voorbereiding meer dan het halve werk is. Je leert de gespreksstructuur van een sollicitatiegesprek, hoe je met een goede binnenkomer start en hoe om te gaan met lastige vragen, zodat jij wordt onthouden.

imc E-housedag

7 februari 2022

Op 7 februari heb jij de kans om meer te weten te komen over het reilen en zeilen van een wereldwijd gevestigd tradingbedrijf: IMC! Ivm de huidige Coronamaatregelen is besloten dat het een online E-housedag gaat worden, de middag zal dus gewoon vanuit huis te volgen zijn.
Ook komen we natuurlijk wel een borrelpakket brengen voor tijdens de middag!
De dag zal duren van 14:00 tot ongeveer 18:00. Tijdens deze middag zal IMC een presentatie geven en zal je samen met een groep studenten een case oplossen. Verder heb je de mogelijkheid om vragen te stellen en te netwerken met verschillende mensen van IMC!

ICT diner

25 februari 2022

Spreekt AI en Big data jou aan, en wil je in contact komen met topbedrijven in die sector? Schrijf je dan gratis in voor het ICT diner! Op 25 februari komen MIcompany en Crunch Analytics naar Virgiel. Je lost een case op van één van de deelnemende bedrijven waarbij je samenwerkt met andere studenten, onder toeziend oog en met hulp van werknemers van het bedrijf. Tijdens het luxe diner en de opvolgende borrel zit je aan tafel met de bedrijven, waarbij je hen alles kunt vragen wat je wilt!

sustainability day

25 maart 2022

Na lang weg geweest te zijn zal op 25 maart eindelijk weer de Sustainability Day plaatsvinden op Virgiel! Op deze dag zullen 4 toonaangevende bedrijven komen vertellen over hoe duurzaamheid aan bod komt in hun bedrijf: Lely, Tennet, Essent en PWC. Ook komen er sprekers vertellen over de uitdagingen en mogelijkheden die ons te wachten liggen als technische Delftse studenten. Om 10:00 is de kick-off met een inspirerende spreker, daarna doen we twee caserondes, volgt er een panel interview en we sluiten af met een borrel vanaf 17:30!

Vragen over evenementen?

Wij zijn iedere doordeweekse dag te bereiken via telefoon of email